PlattaTOP
   

 

 dd

     

 

 

 

 

 

 

 

 

NYHET! SnoreMonitor Sleep Lab

OBS! Se film som visar Appens funktion. Klicka ovan!


Då flertalet storsnarkare sover ensamma vet många inte hur mycket man snarkar. Kanske gör man andningsuppehåll utan att ha minsta aning? För alla er har vi skapat att riktigt bra analysprogram som ger en bra varningssignal i god tid. Dvs innan man bokar den där trevliga semesterresan med kompisarna... Och innan man får allvarligare problem.

Gör man andningsuppehåll kan det vara klokt att kontakta en läkare för genomgång.

Ett annat syfte med vårt sömnlab är naturligtvis att ge våra kunder en riktigt bra uppföljning av att våra snarkhjälpmedel verkligen fungerar.

Kanske kan du testa vad en justering av underkäksframdraget kan göra för snarkningen. Eller jämföra effekten av att även använda näsvidgaren?

För Iphone, iPod Touch och delvis iPad (endast ljudregistreringen)

 

 

SnoreMonitor Sleep Lab visar:

Andningen och snarkljuden (röda kurvan)

Bröströrelsen (gröna kurvan) dvs om man gör andningsuppehåll så bryts de av en rejäl plötslig snarkning, varvid bröstet häver sig häftigt.

Sovpositionen visas.
Om man konstant sover på rygg och alltid snarkar, jag då kan man ju enkelt testa om man snarkar mindre i ett annat läge. Superenkel att förstå! Detta är inte en App för att visa att vi kan göra coola effekter. Nej, den är gjord för oss arma medelålders snarkare som inte växt upp med ett dataspel... Dvs vi ger dig tydliga knappar att trycka på, grön eller röd? Inget konstigt. Hjälpknappar finns på varje sida. Behöver man guidning så vägleder vi i detalj. Kort och koncist.

Schemalägg gärna inspelningarna.

 

 

 

Hur visas registreringen?

Hela natten visas på skärmen. Kurvorna ritas upp sekundsnabbt.

När man ser att kurvan stiger klickar man och ljudet spelas upp. (röda kurvan) En visare anger exakt tid.

Om gröna kurvan, brösthöjningarna, ökar samtidigt som ljudet, ja då bör man kolla hur andningen varit straxs innan toppen. Genom att zooma (tumme och pekfinger) kommer kurvan att visas på 10-sekunders-nivå för att göra allt riktigt tydligt.

Högst upp ser man hur sovpositionen ändrats. Från sidoläge till sömn på magen. Det kan vara mycket bra informationom man vill göra något åt sin säng eller använda ryggkudden BacUp t ex.

 

 

 

 

Undrar du om du har andningsuppehåll? Så här ser du det:

 

 

 

Typiskt sömnapnémönster

1. En plötslig lodrät peak i kurvan indikerar ett plötsligt kraftigt ljud.

2.Efter första toppen kommer lite mindre ljud och så ett småkrusigt bottenparti där man är helt tyst, dvs ej andas.

Snart säger kroppen till att den måste få syre igen och då sker den mycket kraftiga inandning som åter bryter blockeringen i svalget. Dvs det blir en ny peak i kurvan... osv.

3. Dessa kurvor ser du inte förrän du zoomar in. Välj en lagom förstoringsnivå och scrolla igenom natten. Märker du en udda tendens: -Klicka och lyssna.

.

 

Detaljbild av andningsuppehåll
 
Appnebild iphone

Detaljkurva av sömnapné


Om du fästar din iPhone på bröstet under natten (tex med bandage) så får du även bröströrelserna som en kurva.

På så sätt ser du när den kraftiga andningen sker (som en grön kurva) och när ljudet går i topp.Om båda kurvorna toppar samtidigt kan man misstänka andningsstopp och man klickar bara på kurvan för att höra.

Vid kraftig detaljzoomning dyker det även upp tidsangivelser ner på sekundnivå så att man lätt kan räkna ut hur långa uppehåll man gör.

Detta är viktig information som man bör ta med till sin läkare för att få en ordentlig utredning om orsaken. Du spar massor av tid för sjukvården!

 

 

Under fliken Rec Data finns dina minnesanteckningar som du skriver in.
Dvs sådant som kan påverka snarkningen.

 

Hur mycket snarkar du?

Ett enkelt sätt att få koll är att göra en provsnarkning - dvs en kalibrerering så att man vet hur högt man egentligen snarkar och får ett referensvärde/ljud. Då skapas en referenslinje och telefonen räknar sen hur många gånger man överskrider denna nivå.

Användning av mikrofon eller den inbyggda? Det är valfritt i iPhone, men för iPod Touch gäller att man måste använda headset-mikrofonen. Båda mikrofonerna ger fantastiska ljudupptagningar.

Denna bild visar hur Help-funktionen fungerar. Varje funktion gås igenom på ett praktiskt sätt utan en massa ovidkommande tråkiga manualer.