PlattaTOP
   

 

 

 

     

Så här ser SnorBan ut formad och monterad
SnorBan formad så att tänderna greppas ordentligt - både i över och underkäken. Genom att plasten formas efter käken har storleken ingen betydelse.

I slutet av skenan är det helt öppet och alltså inga begränsningar. Det är viktigt att tänderna verkligen gör avtryck i plastgodset. Då fördelas belastningen på alla tänder och skenan blir stadig och komfortabel. Har man stor/lång käke bör man välja ReduZnore som har längre gods baktill för att omfatta även den bakersta visdomständerna.


När man ser skenan i genomskärning får man en god bild av att det blir ca 3-5 mm avstånd mellan över- och underkäken. Samt att underkäken förs fram några mm. Det är detta som är hela "hemligheten".
Frontbilden visar att tänderna får ett mellanrum.Om man absolut måste andas genom munnen, går det att borra hål i fronten på skenan.2-3 mm borr är lagom. Borra igenom så hålet mynnar i munnen - inte i kanalen för tandraden.

Så här ser det ut innifrån munnen. I det ljusa partiet skall eventuella hål mynna ut. Annars går ju luften till tänderna och då blir det ingen effekt. Var alltid försiktig om du borrar själv.

Det är lätt att skada skenan, så försök låsa fast den för bästa resultat. Släta till hålet med en varm sked.


Röntgenbilder med snarkskenan
Röntgenbild utan SnorBan
Vi ser luftpassagen som det ljusa vid gula och röda markeringar. Notera hur smal passagen är i normalläget för en snarkare.

Röntgenbild med SnorBan

Här har underkäken dragits fram i gula pilens riktning. Notera hur detta öppnar upp luftpassagen vid mätpunkterna markerat med gult och rött. Se även hur det nu bildats ett svagt underbett.


Vårt helt nya unika Sömnlab till iPhone
- hjälper dig hålla koll på snarkningen,
bröströreler och sovposition.
Utmärkt att kontinuerligt få en koll
på ev risker för Sömnapnéer.

En enstaka natt på ett sömnlab
säger tyvärr inte allt...
Köp på Apples iTunes för 15 kr.

I priset ingår ett paket
MegaVent Näsvidgare värt ca 78 kr!