PlattaTOP
   

 

 

 

     

Vanliga frågor - FAQ

Vad tycker läkare om SnorBan?
SnorBan rekommenderas av de allra flesta svenska lasarett vid vanlig social snarkning.

På vissa håll skriver man i remisserna till sömnutredning att man "i väntan på utredningen bör man skaffa snarkskena och näsvidgare från Adactive för att få hjälp under den, ofta långa väntetid vården har.

Dessutom rekommenderas SnorBan av tyska läkare/tandläkare i de medicinska, välrenomerade tidskrifterna Respiration och HNO (specialtidskrift ÖronNäsaHals)

Tyska forskare har nyligen gjort två kliniska studier med SnorBan. (En av grupperna har nu även publicerat en liten test med sk UPP-operation i kombination med SnorBan. Den finns på Medline om du söker på SnorBan)

Den ena gruppen gjorde testen på sk sociala snarkare och påvisade att ca 70 % hjälptes.

OBS! I urvalsgruppen fanns t ex sådana som inte kunde ha en bettskena pga protes, tandproblem etc. Om man räknade bort dessa visade det sig att omkring 90 % hjälptes. Studierna finns här i sammandrag! Den andra studien behandlade sömnapnépatienter. Dessa forskare kom fram till att SnorBans effekt och snabba handhavande tillsammans men det låga priset var goda skäl att "rekommendera alla läkare att som första åtgärd prova SnorBan vid sömnutredningar. Det skulle spara stora kostnader inom vården."

Studierna finns här i sammandrag!

Forskarna vid två tandläkarinstitutioner i Sverige som testat SnorBan på ca 40 patienter anser att funktionen är bra och helt överensstämmande med priciperna för mandibelframdragande apparatur.

SnorBan är hos Läkemedelsverket CE-registrerad som medicintekniskt hjälpmedel i klass1.


När skall du inte använda SnorBan?
- Om du har käkledsbesvär, tandprotes eller problemtänder, med tex känsliga broar. - Om du lider av sömnapnéer, dvs du slutar helt enkelt att andas under vissa perioder, framförallt pga du då kan missa någon bakomliggande orsak till symptomen som ej blir behandlad.
Om läkare undersökt och föreslår skena så är det helt ok.- Om du inte är vuxen bör du heller inte använda den. Tala med din tandläkare om detta. Du bör därför alltid kolla upp med en Öron/näsa/hals-specialist så att snarkningen inte uppstår av bakomliggande medicinska orsaker. Om läkaren finner att dina besvär inte är allvarliga får du inte hjälp från samhället med kostnaden för en snarkskena.

Vårt lilla tips är att du skall prova SnorBan i sådan fall. Du har ju 30 dagars "provtid".Vid förkylning kan det vara besvärligt att använda SnorBan om näsan är täppt, men det finns användare som berättar att t ex halsont får kortare förlopp genom att munnen hålls stängd och slemhinnorna ansträngs mindre.

Kombinera gärna med t.ex MegaVent näsvidgare då. Om du måste andas genom munnen kan din tandläkare (eller du själv) borra upp 2-3 st lufthål (ca 2-3mm i diameter) i SnorBans bitmellanrum. Man använder en vanlig träborr som är vassare och bra att tränga igenom med. Om man dessutom kyler skenan går det bäst, plasten kan vara lite seg.Måste du gå till tandläkare? Du kan själv anpassa SnorBan och även korrigera den 5-6 gånger, men vi rekommenderar att du går till din tandläkare och gör det om du har problemtänder eller om du känner dig osäker på hur du skall göra anpassningen.Om tandläkaren inte har SnorBan hemma kan han/hon kontakta oss eller så beställer du hem och tar med dig den till nästa tandläkarbesök. Många kommer att undra vad nyheten SnorBan är - men vi skickar gärna mer information och utdrag ur den kliniska studie som gjorts av sömnspecialisläkare i Tyskland helt nyligen.

Hur länge håller SnorBan? Man bör byta skenan årligen. All plast åldras och den blir med tiden både sträv och rispad i ytan. Det skall kännas "blankt och halt" precis som när man varit hos tandläkaren och fått tänderna putsade. Så känns inte gamla snarkskenor och det kan lätt bildas plack (dvs bakteriansamlingar) i gamla dåligt skötta snarkskenor. Vi tror att du kan se kostnaden som mycket marginell per natt och skulle du jämföra med näsplåster och nässpray så är SnorBan en av de allra billigaste "snarkprodukterna" på marknaden! Omformning gör att den kan användas även efter ett större tandläkaringrepp utan att kosta något.
(En specialsnarkskena måste oftast göras om om man får en stifttand eller liknande och då drabbas man ju av rätt väsentliga kostnader samtidigt.)

Hur veta att SnorBan fungerar för dig?
Det finns alltid personer som aldrig kan tänka sig att ha främmande föremål i munnen när de sover.Det kommer också att kännas mycket ovant i början, så bli inte förvånad om du hittar din SnorBan på golvet i början. Det är en helt naturlig reaktion att spotta ut det som känns ovant. Det kommer även att bli en viss ömhet i tänderna eftersom dessa utsätts för viss belastning. Samma ömhet får man i början om man använder tandteknikerframställda snarkskenor så det är inget specifikt för SnorBan.

Kolla dock alltid att tänderna gjort bra avtryck i skenan. Då sitter den bättre och mer komfortabelt.

Om SnorBan inte fungerar kan du behöva forma om den och flytta fram underkäken mer. Detta är mycket lätt och du kan själv göra det om du är noggrann. Precis som du måste gissa hur mycket framdrag det behövs för att spänna just dina vävnader, så måste även tandläkare gissa. Det finns inget facit, så ibland måste man öka framdraget för att få den att fungera perfekt.

SnorBan kan formas om flera gånger (4-6 ggr) vilket oftast inte går med andra snarkskenor
om du inte betalar extra fr detta.

Du vänjer dig efter en vecka eller lite mer och sen kommer din SnorBan att vara en vän genom livet. Du kommer att vara lika noga med den som med din tandborste när du reser ut och sover bland andra människor på semestrar, i tågkupeer etc. Ja,varför inte köpa en reserv att ha på landet eller vid resor.

Vi talar av egen personlig erfarenhet eftersom det hänt att SnorBan glömts på nån resa.
Det blir ju nästan ännu mer reaktion nu när man varit tyst så länge. Det var inte kul att snarka; trots att många gjorde sig lustiga över detta.

Hur gör man om man både gnisslar tänder och snarkar?
På senare tid har alltfler kunder berättat att deras problem med tandgnissel har försvunnit helt tack vare SnorBan.

Vi har ej själva problemet och får förlita oss till vad kunderna har berättat. Skenans mjukhet gör sannolikt att man ej kan "slipa" sönder sina tänder längre. De bitskenor som tandläkare gör är oftast bara i överkäken och hårda så att tänderna ej skall få fäste, dvs en helt annan princip.

Vi vet dock att tandläkare för något är sedan lanserade en bitskena som liksom SnorBan drar fram underkäken och på så sätt minskar kraften i bettet. Man kan helt enkelt inte bita lika kraftigt när underkäken är framskjuten. Tala gärna med din tandläkare om detta eftersom det uppenbarligen är stora krafter igång under nattliga bitövningar.

Vi vet i alla fall att många köpt SnorBan för båda syftena och eftersom de inte utnyttjar garantin fungerar det tydligen bra.

Fär en tid sedan rapporterade faktiskt en kund att hans tinnitus försvann när han använde SnorBan och att det återkom när den ej användes längre. Vi betonar att detta bara var ett fall och att det säkert inte är någon lösning för alla. Men det är samtidigt skoj att notera en ytterligare sidoeffekt.

En vill vi dock poängtera - den som ständigt tuggade sönder kinden, till slut med risk att gå cellförändringar pga konstanta inflammationer i slemhinnan. SnorBan kom att skydda det utsatta området så att det hann läka och idag är slemhinnan inte längre sårig.

Har du själv erfarenheter av ovanstående är vi mycket tacksamma för ett mail eller telefonsamtal. Kanske kan vi hjälpa fler drabbade.


Snarkopererad? Prova SnorBan!

Nästan varannan dag ringer personer som genomgått snarkoperationer och nu börjat snarka igen. Vi har synnerligen goda resultat även när det gäller dessa. Vi är dock lite kluvna huruvida detta är ett medicinskt tillstånd som skall behandlas av läkare eller om SnorBan är tillräckligt.

Får du hjälp av en läkare igen så välj det. Du kan ju alltid prova SnorBan under tiden du väntar i kön... Troligen är det svårt att få nya åtgärder via vården omgående. Och du har alltid returgarantin när du väljer SnorBan!


Finns SnorBan inom vården och på Apotek?
Vi hör dagligen hur läkare rekommenderat oss. Framförallt här nere i södra Sverige har vi stöd från de flesta som behandlar snarkare.

Vi hör även Apotekspersonal som rekommenderar oss efter att själva provat. Uppenbarligen räcker inte den hjälp de säljer.

Vi hoppas därför och tror att Apotekens inköpare snart är redo att ta in SnorBan i sortimentet - Hjälp oss gärna genom att efterfråga SnorBan om du inte finner tillräcklig snarkhjälp i Apotekens nuvarande sortiment.

Deras problem är att SnorBan ligger någonstans mellan läkare och tandläkare och det är svårt att hantera i praktiken. Men lugn, med det stora antal som nu köpt SnorBan kommer vården snart att bli medveten om att de saknar enkel och billig hjälp.

SnorBan minskar både kostnader och vårdköer omedelbart. Säkert finns det forskare som skulle vara hjälpta av en enkel lösning som inte kostar så mycket och som kan användas direkt. Vi tror att Apoteken snart inser detta och kommer att ha SnorBan snart.

Till dess väljer vi att sälja endast direkt från oss. Vi vet då att vi kan förmedla rätt information och att alla som borde besöka läkare verkligen får det beskedet.

Vår uppgift är inte att tjäna snabba pengar utan att få nöjda kunder som vill köpa igen. Dessvärre är snarkning oftast en livslång plåga vilket gör vårt långsiktiga arbete mycket viktigt.

Välkommen att beställa eller att ringa oss! Många kommer att bli tacksamma!

Varför inte höra runt bland vänner - du kommer att finna att nästan alla har ett snarkproblem i sin närhet.Tipsa dem gärna om SnorBan, ReduZnore MegaVent, vårt iPhoneprogram Snore MonitorPRO och vår hemsida!Det är lätt att komma ihåg våra adresser. Snarkskena.nu Glöm inte att SnorBan är engelska och uttalas som SNÅR!

hhh

hhhhj