PlattaTOP
   

 

 

     

Skillnaden mellan ReduZnore och SnorBan?

 

Båda våra skenor är mycket komfortabla och lättformade.
Det som skiljer är framförallt att nya ReduZnore är lite mer mångsidig.

För den med normalstor till stor käke och/eller visdomständer i behåll rekommenderar vi ReduZnore då den har bitytor som täcker fler av de bakre tänderna.

ReduZnore har även förstärkts på undersidan för att personer med konkav underkäke skall få riktigt bra avttryck.

Fronten i ReduZnore har fått förstärkt gods så att risken för "genombitning" minskat betydligt. SnorBan kan upplevas sitta "hårdare" då den vanligen ger mycket tydliga avtryck även för tandsidorna och tandhalsarna. De tunnare sargkanteran i ReduZnore gör att dessa ej formas lika "tätt". I praktiken har skillnaden ingen betydelse.

ReduZnore kan klippas för den med liten käke.

Om man köpt en ReduZnore och finner att den är för stor, dvs går för långt bak, kan man helt enkelt klippa eller skära av den bakre "tungan" dvs där sargkanterna slutar. Då blir storleken samma som en SnorBan. OBS Skär snett. Dvs så skenan blir kortare i de inre kanterna.

På så sätt är en ReduZnore mer mångsidig och passar fler.

Vissa föredrar den något mindre och kanske mer styva SnorBan. Sargkanterna blir mer tydligt formade pga att de är tjockare.

Det är viktigt att känna till att våra skenor inte sitter stenhårt. Det kan säkert uppfattas som att man tappar "greppet". Men det handlar i själva verket om att andas rätt, dvs via näsan. Om näsvägen bara är ok så håller man vanligtvis munnen stängd under sömnen.

 


   SnorBan, oformad. Skaftet skärs av när den är formad


ReduZnore, oformad. Se skillnaderna baktill & i mellangods