PlattaTOP
   

 

 

     

Skillnaden mellan ReduZnore och andra?

 

Våra snarkskenor är mycket komfortabla och lättformade.
Det som skiljer från andra snarkskenor är framförallt att nya ReduZnore är lite mer mångsidig.

För den med normalstor till stor käke och/eller visdomständer i behåll rekommenderar vi ReduZnore då den har bitytor som täcker fler av de bakre tänderna.

ReduZnore har även förstärkts på undersidan för att personer med konkav underkäke skall få riktigt bra avttryck.

Fronten i ReduZnore har fått förstärkt gods så att risken för "genombitning" minskat betydligt. Det finns billiga skenor som har en pinne i fronten. Denna pinne har till effekt att man inte kan göra bra tandavtryck. Och man kommer även att andas via munnen. Det anser vi vara helt fel. Man skall andas med näsan - munnen är till för mat!
ReduZnore kan klippas för den med liten käke.

Om man köpt en ReduZnore och finner att den är för stor, dvs går för långt bak, kan man helt enkelt klippa eller skära av den bakre "tungan" dvs där sargkanterna slutar. OBS Skär snett. Dvs så skenan blir kortare i de inre kanterna.

På så sätt är en ReduZnore mer mångsidig och passar fler.


Det är viktigt att känna till att våra skenor inte sitter stenhårt. Det kan säkert uppfattas som att man tappar "greppet". Men det handlar i själva verket om att andas rätt, dvs via näsan. Om näsvägen bara är ok så håller man vanligtvis munnen stängd under sömnen.

 
 ReduZnore, oformad.

 

Se hur godset baktill går ut i en tunga och hur kanterna baktill är avrundade och se mellan de bakre tänderna hur skenan gjorts tjockare. Detta är gjort efter önskemål från tandläkare eftersom underkäken ofta ör konkav och då behövs mer gods för att avtrycken skall bli riktigt bra. Sitter tänderna stadigt blir det mindre belastning när man drar fram underkäken.