PlattaTOP
   

 

 
qwerq 

     


Så här lätt anpassas ReduZnore Soft individuellt till ditt bett

OBS i Filmen ovan formas äldre modeller av ReduZnore och MegaVent så använd inte filmens tid/temp.

 

Använd rätt instruktion. Filmen visar bara principen. Den visar även den gamla MegaVent-versionen. Den nya MegaVent behöver inte formas - men kan vidgas vid extra behov.

 

Snabbinstruktion för att forma ReduZnore Soft Comfort Fit:
1. Värm vatten i en kastrull - max 70-75 °
2. Doppa ReduZnore 20-30 sekunder i vattnet.
3. Tag upp skenan och sätt på plats i underkäken. Bit ihop och gör en "övningsformning". Detta görs för att man skall bli van och göra helt rätt sen. Skenan blir mjuk så att den kan sättas på plats, men den blir inte formbar.
4. När du känner dig trygg med instruktionen och blivit van vid de enkla momenten, dvs att bita med underkäken framdragen 3-4 mm och dessutom suga så mycket det går, plus att massera in plastkanterna mot tandsidorna, ja då gör du det hela på "riktigt".
5. Doppa ReduZnore 1 minut i det 70° varma vattnet. Den blir nu mjuk som gelégodis och mycket lätt att bita i. Var försiktig så att du inte biter ihop sargkanterna. När det känns bra - tag ut och kyl i kallt vatten. Klart.


 

 

 
 

 

 

 


 
 

 

Känns skenan för stor? Klipp vid pilen. Jämna till så mycket det går och forma sen. Man kan även doppa bara den bakre delen i hett vatten så sväller plasten och blir mjukt rund och skön. När plasten är varm kan man även forma den med fingrarna. Klipp snett så känns det bäst utan rak kant.
 


qeqrqr
qeqeqe