.
PlattaTOP
   

 

 

qwerq

   

Vanllga frågor - FAQ:


F: Varför finns det bara en storlek?

S: ReduZnore är mycket flexibel och antar den form och storlek som användarens käke har, dvs den blir bredare om man har en bred käke. Har man mycket liten käke kan man klippa av skenan baktill. Se till att runda av kanterna. När man värmer sväller sen skärytorna och man får en mjuk skön yta mot tungan. Om du behöver en liten skena kan vår SnorBan vara ett bra alternativ då den är mindre utan klippning.


F: Hur länge håller ReduZnore?


S: Den håller minst ett år. Vi rekommenderar att man byter skena varje år. Med tiden förändras all plast och ytan blir sträv och inte alls lika fräsch som den var i början. En ruffare yta är svårare att hålla ren och det bildas då plack även på skenan. En årlig ny skena är viktig för en fräsch känsla och även trevligt rent estetiskt. En tandborste byter vi ju ofta även om den teoretiskt sett går att använda.


F: Kan min son, 15 år, ha ReduZnore?

S: Nej, man bör vara minst 18 år. Alla snarkskenor medför en belastning på tänderna och man bör vara färdig-vuxen först. Prova med våra näsvidgare om det kan hjälpa istället.


F: Jag har delprotes. Går det?

S: Det kan ev gå. Men konsultera alltid din tandläkare om du är minsta tveksam. Skenan måste ha något att greppa i. Och det blir alltid en viss belastning på tänderna.

   

 

 F: Varför varnar ni att använda vid sömnapné?


S: Vår snarkskena är endast avsedd för sk social snarkning, dvs oljudet. Sömnapné är ett sjukdomstillstånd som vården skall behandla. I värsta, värsta fall skulle det ju kunna vara någon bakomliggande sjukdom som man teoretisk sett kan missa om man med våra produkter skulle få slut på själva snarkningen.

OBS! Om det är lång väntetid till sömnlabutredning finns det dock all anledning att under tiden använda våra produkter tills, och om, annan hjälp anses nödvändig. Varje snarkningsvibration är ett slitage på din mjuka vävnader. Till sist når man en gräns där dessa skador medför att vävnaderna blir så förslappade att man ökar risken för en blockad i luftvägen. Så använd gärna våra produkter men missa inte att kontrollera hos kompetenta läkare om du har sömnapnéer.

Effektmässigt är det mycket marginell skillnad mellan vår snarkskena och s k sömnapné skenor. (de ser dessutom väldigt lika ut). För att ge dig som användare mer trygghet i dina val har vi utvecklat SnoreMonitor Pro, dvs ett sömnlab för iPhone. Detta kan ge god vägledning om dina snarkproblem och varna om du har andningsuppehåll. Men, det ersätter ALDRIG ett riktigt sömnlab. Det kan dock vara en bra varningsklocka så att du söker hjälp i tid.


F: Hur många gånger kan man forma om?

S: Ja, 5-6 gånger är inte ovanligt. MEN man får aldrig värma för länge eller för varmt. 75 grader är absolut max. Och då menar vi MAX. Går man över det kan skenan "krympa" ihop, bli kompakt och helt omöjlig att jobba vidare med. OM du fått den så skall du kontakta oss för byte!


F: Hur skall man göra rent skenan?

S: Efter många års erfarenhet har vi kommit fram till att det allra enklaste är att skölja i hett kranvatten efter användning. Se till att all saliv verkligen blir bortsköljd. Att borsta med icke-slipande tandkräm går också bra. Vanlig tandkräm kan ha en slipande effekt och då blir skenan till slut lite sträv. Vissa tandkrämer har visat sig ge onödig färgförändring på skenan så att den gulnar. Värm alltid skenan helt korti varmtkranvatten före insättning så att den känns mjuk och behaglig att sätta in.
Byt årligen. Eller helt enkelt när den börjar se ofräsch ut.