PlattaTOP
   

 

 

     
MegaVent gör att du andas korrekt

Vi skall andas via näsan! Och äta med munnen...

Näsan är i många fall deformerad och ofta väljer man automatiskt ta luft via munnen. Då inträffar problemet att man dels minskar flödet i näsan som upphör att tjänstgöra helt. Det sväller ofta igen och man andas än mer via munnen. Med munnen helt öppen torkar man ut saliven.

Torr saliv ger bakterier och plackbildning fin grogrund. Saliven skall ju skölja rent. Man kan direkt känna att munandningen påverkar svalget som blir onödigt hårt belastat. Man mår helt enkelt inte bra i halsen när man vaknar.

Det finns ett stort antal studier publicerade gällande näsvidgare och fördelarna. Vi utvecklade MegaVent pga de många frågor vi fick om varför man gapar i sömnen.

Högst ovetenskapligt förutsatte vi att det nog inte beror på att man har extra tung underkäke... Det torde bero på att kroppen behöver mer luft än vad näsan förmår att ge. Precis som när man gäspar - men skillnaden är att man ofta blir kvar i detta, tyvärr lite fåniga, läge.

Vi testade att kombinara näsvidgare och snarkskenan.
Det var stor skillnad. Plötsligt var munnen stängd och man kunde känna att skenen inte längre kändes torr på morgonen. Man andas in lugnare och därmed ut lugnare...

Många av våra kunder får klagomål inte bara pga att man snarkar. Bara andningen räcker för att störa. Detta har att göra med den ökade hastighet och luftmängd som kommer in samtidigt när man drar in luft via munnen. Man släpper ju ut samma mängd... Och då uppstår ofta ett ljudligt pustande...

Med MegaVent näsvidgare får du ett konstant tillflöde av syre i mindre men tillräckliga doser och du behöver inte kompensationsandas och dra häftigt efter andan.
Allt blir lugnare och snarkningen lindras naturligtvis på samma sätt.